Mindenkinek joga van a szeretethez – Vehir

Kedves Látogatóink!

Oldalunk a jelenleg már működő és látogatható Biró-Giczey Ház jogelődjének weboldala, ami a korábbi eseményekről, kiállításokról tudósított.

Elkészült a Főegyházmegye idegenforgalmi internetes oldala a www.vetk.hu, ahol a 2025-ig felújítás alatt álló várnegyed látogathatóságával kapcsolatos minden hasznos információt egy helyen találhatnak meg az érdeklődők.
Köszönjük érdeklődésüket!

Hagyományteremtő szándékkal rendezik meg első alkalommal a Szalézi napokat a veszprémi Szaléziánumban ezen a hétvégén.

A hivatalos megnyitót pénteken délután tartották, amikor is elsőként dr. Márfi Gyula érsek köszöntötte a megjelenteket. – Nem számra, hanem súlyra mérik az embereket, s itt nem kilókra, hanem szellemi súlyokra gondolok – kezdte a megjelentek számára utalva.

Dr. Márfi Gyula
Elmondta, Szalézi Szent Ferenc, az intézmény névadója 1567-ben született Franciaországban, s személyiségének köszönhetően komoly érzelmi szálakkal kötődik hozzá. – Az ő korában azt vallották, kétféle keresztény van; az egyiknek kötelessége az életszentségre törekedni (papok, szerzetese), másoknak meg az a feladatuk, hogy mentsék a lelküket, elkerüljék a kárhozatot – idézte fel a múltat a veszprémi érsek. – Szalézi Szent Ferenc gyökeresen szakított ezzel a felfogással – folytatta gondolatát Márfi Gyula –, s azt mondta, mindenki alapvetően egyenlő méltóságú és hivatott az életszentségre, joga van a szeretethez. Ezért javasoltam, hogy a főegyházmegye róla nevezze el ezt az intézményt – tudtuk meg a névválasztás titkát.
A Szalézi napok szombati programjában délelőtt a Szalézi Ifjúsági Mozgalom közös játékra várja a gyerekeket, 15 órakor pedig kerekasztal beszélgetés kezdődik A média szerepe az egyházban címmel, amint részt vesz Kiss Ulrich, jezsuita szerzetes, Rátkai Balázs, az Új Ember főszerkesztője, dr. Török Csaba teológusprofesszor, dr. Szabó Tamás, a Mária Rádió elnöke, Marillai Andrea és Toldi Éva újságírók.
Vasárnap szentmisével zárul a programsorozat 10.30 órakor a székesegyházban dr. Márfi Gyula érsek celebrálásában.

Vehír