Egy különös éjszaka a Szaléziánumban

Kedves Látogatóink!

Oldalunk a jelenleg már működő és látogatható Biró-Giczey Ház jogelődjének weboldala, ami a korábbi eseményekről, kiállításokról tudósított.

Elkészült a Főegyházmegye idegenforgalmi internetes oldala a www.vetk.hu, ahol a 2025-ig felújítás alatt álló várnegyed látogathatóságával kapcsolatos minden hasznos információt egy helyen találhatnak meg az érdeklődők.
Köszönjük érdeklődésüket!

A Veszprémi Érsekség kommunikációs és turisztikai központja, a Szaléziánum is színes programmal kapcsolódik a Múzeumok éjszakája rendezvénysorozathoz június 23-án.

A kisebbekre is gondolva, 14-től 20 óráig gyermek-tárlatvezetéseket tartanak az intézményben. Az ehhez kapcsolódó kézműves-foglalkozásokon megismerkedhetnek a gyertyamártással, a kötélveréssel, a kavicsfestéssel. A foglalkozásokhoz filmvetítések is kapcsolódnak.

Délután 16 órától éjfélig borkóstoló várja a vendégeket az érsekség boraiból. Este 19 órától éjszakába nyúló programok kezdődnek: az érdeklődők régizene-koncertet hallhatnak XVI. századi éjszakai vokális és hangszeres dallamokból Suda Magdolna, Vikman Pál, Végh Anita énekművészek, valamint Nagy Csaba (spanyol lant), Sipos Csaba (ütőhangszerek) közreműködésével; „napkerékgördítést” tartanak a várban, a székesegyház, a Szaléziánum, a városháza és Boldog Gizella Egyházmegyei Gyűjtemény érintésével, égő fáklyákkal. Ezt követően Kövi Szabolcs világzenei koncertjén vehetnek részt a zenerajongók a Szaléziánum udvarán.

Toldi Éva/Magyar Kurír